Randevu Al
2023 Yılı İnvisalign Şeffaf Plak Fiyatı Ne Kadar?

2023 yılı invisalign şeffaf plak fiyatı nekadar?

11.01.2023
Şeffaf plaklar çok mu pahalı? 
Şeffaf plaklara diş tellerinden daha fazla para mı ödeyeceğim? 
Şeffaf plakların tanesi ne kadara geliyor? 

Benim ortodontik problemim için şeffaf plak tedavi fiyatı ne kadar? 

Ortodontik problemlerin düzeltilmesinde diş tellerine alternatif olarak kullanılan şeffaf plak fiyatları son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında geliyor. Şeffaf plak fiyatları yaşadığınız şehrin genel fiyat politikasına, kullanılacak olan malzemenin türüne, uygulayacak hekimin deneyimine, hekimin şeffaf plaklarla başladığı ve bitirdiği hasta sayısına, kullanılacak şeffaf plak markasına ve aparatın kişiye özel olarak üretilen sayı bilgisine bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından her yıl ülkemizin farklı bölgelerine özgü diş tedavileri alanından taban fiyat belirlemesi yapılmaktadır. İlgili fiyatlar dahilinde şeffaf plaklar ile ortodontik tedavi ücretleri taban fiyat bazında belirtilmekte ve bu rakamların tavanı belirlenmemektedir. Bu tavan hekime göre değişkenlik gösterir.

Şeffaf plak fiyatları, üretim esnasında tercih edilen plak materyalinin maliyetine göre de değişiklik arz edebilmektedir. 

Şeffaf Plak Nedir? 

Şeffaf plaklar, çapraşık diş problemlerinin telafi ve tedavisi amacıyla tercih edilen telleri takmak istemeyen fakat mevcut diş görünümünden de memnun olmayan kişiler için üretilen estetik ortodontik tedavi apareyidir. İnvisalign tedavisi olarak bir çok yayında yer alan bu uygulamalar, ayrıca, halk arasında şeffaf plak tedavisi olarak da bilinmektedir. Daha düne kadar bu plastikler diş mi düzeltirmiş diyen birçok bilim adamı yaygın olarak invisalign şeffaf plaklarla ortodontik tedaviler yapmaya başlamış, diş tellerini bir daha kullanmamak üzere bırakmışlardır. Amerika’da yaklaşık 25-30 yıl önce uygulanmaya başlanan şeffaf plaklar Türkiye’de yaklaşık son üç-beş yıldır iyice yaygınlaşmış, bu tedaviyi yapacak sertifikalı, yeterli eğitimi almış ortodontistlerin sayısının artmasıyla hastalar tarafından yoğun talep görmeye başlamıştır. 

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber daha sık kullanılmaya başlandığı tespit edilen ilgili plaklar ile diş telleriyle birebir aynı sonuç alan hastaların sayısında da ciddi bir oranda artış yaşandığı bilinmektedir. Bu gelişmeler invisalign şeffaf plaklara olan güveni her geçen gün biraz daha arttırmaktadır. 

 Ortodontik tedavilerde yüzyıllardır kullanılan diş teli yöntemlerine göre daha estetik olmasından dolayı birçok kişi invisalign şeffaf plak tedavisini tercih etmektedir. Bu uygulama yönteminde, üç boyutlu dijital teknolojik imkanlardan üst seviyede destek alınmaktadır. 

Muayene süreci sonrasında, tespit edilen anomalilerin ve diş dizilim hatalarının düzeltilmesi amacıyla, hastaya uygun olarak kişiye özel üretimler yapılır. Dişlerin düzeltilmesi amacıyla yapılan dijital üç boyutlu taramalar, fotoğraflar ve filmler üç boyutlu tasarımlar oluşturmak üzere invisalign şeffaf plak firmasının ara yüzüne ortodontistin reçetesiyle birlikte yüklenmektedir. Sisteme yüklenen veriler CAD-CAM teknisyenleri tarafından değerlendirilir ve yapay zekâ teknolojisiyle üç boyutlu planlama düzeneği hazırlanır. Bu planlamada invisalign şeffaf plak konusunda deneyimli ortodontist program üzerinde planlamayı değerlendirir, üç boyutlu araçlarla düzeltir ve en ideal haline getirerek invisalign şeffaf plakları üretilmek üzere onaylar. Ortodontist tercihine göre bazen hastasıyla da bu üç boyutlu simülasyonu paylaşabilir. Şeffaf plaklarda her bir plak her dişi 2 derece döndürecek, 0.2 mm uzayın üç yönünde hareket ettirecek, 1 derece kökünü hareket ettirecek şekilde aşamalandırılır ve üç boyutlu yazıcılarda reçineden modeller basılır. Bu modellerin üstüne de seri olarak diş hareketi oluşturacak şekilde invisalign şeffaf plaklar vakumlu cihazlarla hazırlanır. Lazer ya da manuel olarak kenarları kesilir, dezenfekte edilir, üstlerinde sırasıyla numaralandırılacak şekilde paketlenir ve kutulanarak hekime gönderilir.

Invisalign tedavisinin hastalara sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. 

  • Şeffaf plakların estetik ve zarif bir görüntüsü bulunmaktadır 
  • Diş tellerine göre daha az muayene gerektirir. 
  • Şeffaf plaklar ise 6 aydan kısa bir sürede sonuç vermeye başlar ve toplam sürede diş tellerine göre 5-6 ay daha kısa sürede ortodontik tedavi tamamlanır. 
  • Rahatlıkla çıkartılabilmesinden dolayı ağız hijyeni kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Yemek yerken şeffaf plakları kolayca çıkarabilir, yemek yedikten sonra tekrar takabilirsiniz. 
  • Şeffaf yapıları sayesinde dışarıdan bakıldığı zaman anlaşılmaz İstenildiği zaman kolaylıkla çıkartılabilmektedir. 
  • İnvisalign şeffaf plaklar ile sporların güvenli olarak yapıldığı, çıkarılarak veya takılarak müzik aletleri kullanılabildiği bildirilmiştir. 
  • Söz konusu şeffaf plakların günde ortalama 20-22 saat kullanılmasının gerekli olduğu özellikle belirtilmektedir. Plakların ilk takıldığı zamanlarda, pek çok hasta için ilk etapta, diş teli tedavisinde yaşanan benzer bir durum olan hafif bir sıkma yaşayabilirsiniz ancak dişleriniz şeffaf plaklarınıza alıştıktan sonra sorunsuz bir ortodontik tedavi süreci olacaktır. 

Şeffaf Plak Fiyatları 2022 

Şeffaf plak tedavileri, üç boyutlu teknolojinin ilerlemesiyle beraber popüler olan ortodonti tedavilerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Şeffaf plak tedavisi görmek isteyen kişiler tarafından ise uygulamanın süreci kadar merak uyandıran bir diğer konu ise tedavi ücretleri olmaktadır. Hasta talepleri, kullanılacak malzeme ve teknolojik araçlarda yaşanabilecek farklılıklardaki detaylarla birlikte değişiklik gösterebilecek olan, 2022 şeffaf plaklar ile ortodontik tedavi fiyatları; hastanın probleminin şiddetine göre 20.000 TL ile 50.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Belirtilen fiyatlar ağızdan ağıza, bölgeden bölgeye, şehirden şehire çok farklılık göstermektedir. Kullanılacak olan şeffaf plakların fiyatı, hastaların kontrol randevuları, tedavi bitiş pekiştirme tedavileri de bu rakamlara dahildir. 

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin 2023 yılı için belirlemiş olduğu rehber fiyat tarifesine göre;

Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif) (Plak Ücreti Hariç): 12.780,00 TL KDV Dahil
Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Orta) (Plak Ücreti Hariç): 18.250,00 TL KDV Dahil
Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Ağır) (Plak Ücreti Hariç): 27.380,00 TL KDV Dahil, olarak ifade edilmektedir. 

Sonuç

Şeffaf plak fiyatları yaşadığınız şehrin genel fiyat politikasına, kullanılacak olan malzemenin türüne, uygulayacak hekimin deneyimine, hekimin şeffaf plaklarla başladığı ve bitirdiği hasta sayısına, kullanılacak şeffaf plak markasına ve aparatın kişiye özel olarak üretilen sayı bilgisine bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Çocukluk döneminde yapılan tedaviler de fiyatlar biraz daha düşüktür. 7, 14, 20 şeffaf plağa kadar olan hastaların da tedavi ücretleri kademeli olarak artmaktadır. Alt çene geriliği, alt çenenin önde olması, cerrahi hazırlık vakaları en zor vakalar olarak nitelendirilir ve şeffaf plak ücretleri üst sınıra göre belirlenir. Ancak yine de belirtmek gerekir ki, bu tedavinin tavan rakamı doktorunuza bağlıdır ve bu konuda üst sınır yoktur. 

Prof. Dr. Tancan UYSAL

info@tancanuysal.com

Adalet Mah. Şehit Polis Fethi Sekin Cad. No 4/B Bayraklı/İzmir

Doktor Takvimi

+905539355141